bovenoogleden

 

WAAROM EEN BOVENOOGLIDCORRECTIE?

Doordat u een overschot aan huid heeft van uw bovenoogleden, kunt u klachten krijgen van vermoeide of zware ogen, hoofdpijn of branderige ogen. Soms kan het zelfs zo zijn dat u tegen het huidoverschot aankijkt. Hierdoor wordt dan het zien belemmerd. Ook kan het zijn dat het teveel aan huid u stoort, zonder dat u bovengenoemde klachten heeft. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u er vermoeid en minder vitaal uitziet.

Na de operatie is van het litteken weinig meer te zien.

 

WIE KOMT IN AANMERKING VOOR EEN BOVENOOGLIDCORRECTIE?

In principe kan iedereen in aanmerking komen voor een bovenooglidcorrectie.

 

WAT ZIJN DE MOGELIJKHEDEN?

Een bovenooglidcorrectie alleen is vaak voldoende. Deze ingreep wordt meestal uitgevoerd onder lokale verdoving. Soms is het echter wenselijk om deze ingreep te combineren met andere ingrepen om het optimale gewenste resultaat te bereiken. De stand van de wenkbrauwen kan het huidoverschot van de bovenoogleden beïnvloeden. Soms is het daarom noodzakelijk de ingreep te combineren met een wenkbrauwlift of voorhoofdslift. Heeft u evenals bij het bovenooglid last van huidoverschot of wallen bij de onderoogleden? Een onderooglidcorrectie kan dit corrigeren.

Een facelift kan worden gecombineerd met een bovenooglidcorrectie als u ook het onderhuidse bind- en spierweefsel van het gelaat wilt verstevigen en de overtollige huid aldaar wilt verwijderen. 

 Wat voor u de beste methode is, zullen we samen middels een individueel gesprek beoordelen en bespreken.