schaamlipcorrectie

 

WAAROM EEN SCHAAMLIPCORRECTIE

Veel vrouwen zijn ontevreden over hun kleine schaamlippen (labia minora). Hiervoor kunnen meerdere redenen bestaan:

  • Onvrede over de grootte en vorm; 
  • Wanneer de kleine schaamlippen ver buiten de grote schaamlippen uitsteken, kan dat een pijnlijk of ongemakkelijk gevoel veroorzaken; 
  • Schaamte door het uiterlijk aspect van de kleine schaamlippen; 
  • Smetklachten.

 

WIE KOMT IN AANMERKING VOOR EEN SCHAAMLIPCORRECTIE?

Wanneer u een van de hierboven genoemde problemen ondervindt, heeft u in principe een reden om een schaamlipcorrectie te ondergaan. U dient volgroeid te zijn (18 jaar en ouder). Ik zal vooraf beoordelen en met u overleggen of de wens te realiseren is en of de ingreep voor u een fraai resultaat zal opleveren. 

 

WAT ZIJN DE MOGELIJKHEDEN?

Een schaamlipcorrectie (labiareductie) gebeurt via de randverwijdering/trim methode. Soms is het jasje over de clitoral hood te wijd, de kleine schaamlippen gaan over in dit te wijde jasje.  Hiermee wordt in ongeveer gelijke mate over de gehele lengte van de kleine schaamlippen het overschot verwijderd en wordt tegelijkertijd het jasje ook ingenomen (huid verwijderd) . Het is belangrijk om te weten dat wij symmetrie van de kleine schaamlippen na de operatie niet kunnen garanderen. We streven naar symmetrie, maar van nature zijn de kleine schaamlippen meestal al asymmetrisch.