borstvergroting

 

WAAROM EEN BORSTVERGROTING?

Bij vele vrouwen leeft de wens naar grotere of steviger borsten. De borsten kunnen al sinds de puberteit klein of onderontwikkeld zijn. Soms neemt het volume van de borsten af na een zwangerschap of zijn de borsten slapper en kleiner geworden na een vermageringsdieet. Als u denkt dat de grootte van uw borsten niet meer in verhouding is met de rest van uw lichaam of de stevigheid is niet meer wat het was dan kan ik wellicht iets voor u betekenen.

Ik kan me voorstellen dat u door alle media-aandacht niet meer weet wat u moet geloven over protheses. Ik ga u tijdens een consult  in begrijpelijke taal helemaal uitleggen hoe het zit. Een borstprothese is  de meest gebruikte en heel dankbare methode : het geeft een mooie vorm , een goed decolleté en een voorspelbaar volume. Ook is een vergroting met eigen vet (lipofilling) mogelijk, maar dat is lang niet geschikt voor iedereen. Dit kenmerkt zich door minder decolleté en minder „push” naar voren, en dat is juist wat de meeste mensen juist wel willen.

 

WIE KOMT IN AANMERKING VOOR EEN BORSTVERGROTING?

Niet iedere vrouw komt in aanmerking voor een borstvergroting. Allereerst moet u volgroeid zijn (18 jaar en ouder). Als de borsten erg verslapt zijn kan een borstlifting, al dan niet in combinatie met een prothese, een betere oplossing zijn. De plastisch chirurg overlegt met u welke ingreep voor u het fraaiste resultaat kan opleveren. Daarnaast is het voor uw eigen gezondheid en het beperken van de risico’s belangrijk dat u ten minste 6 weken voor en 4 weken na de ingreep niet rookt en dat de verhouding van uw lichaamslengte en -gewicht (BMI) niet boven de 30 is. 


WAT ZIJN DE MOGELIJKHEDEN?

Een borstvergrotende operatie kan uitgevoerd worden met gebruik van een prothese. Hierdoor worden uw borsten weer voller en steviger. Een prothese kan op verschillende manieren worden ingebracht: via de plooi onder de borst, via de oksel of via de tepel. De prothese kan direct onder de borstklier geplaatst worden geplaatst of dieper, onder de grote borstspier. Afhankelijk van uw wensen en situatie kan een druppelvormige of ronde prothese gebruikt worden.

Een borstvergrotende operatie kan ook gedaan worden door met eigen vetweefsel te werken, dit noemt men lipofilling. Niet iedereen komt hiervoor in aanmerking. Wat in uw geval de beste methode is beoordelen we samen.