asymmetrische borsten

 

Bij asymmetrische borsten bedoel ik een vormverschil en/of een verschil in volume en/of een verschil in de locatie van de borstplooi. Een voorbeeld zou kunnen zijn aan de linker zijde een cup A en aan de rechter zijde een D cup.

WAT ZIJN DE MOGELIJKHEDEN?

Een behandeling hiervoor is een borstimplantaat aan de kleine kant linker zijde cup A en een borstverkleining aan de rechter zijde cup D. Verder is het mogelijk om met vetweefsel vanuit buik, flanken, rug of benen de borst groter te maken in volume met dat vetweefsel. Dit wordt ook wel lipofilling genoemd.

Lipofilling is een nieuw alternatief voor de traditionele borstvergroting. We gebruiken daarvoor vetcellen uit je eigen lichaam; deze methode is daardoor volkomen veilig. Verwacht geen enorme verandering: lipofilling geeft je maximaal één cupmaat erbij.

Voor de behandeling maken we foto's voor in je medisch dossier. Vervolgens ga ik twee ingrepen doen: eerst de liposculptuur en daarna de lipofilling. Beide ingrepen gebeuren onder sedatie of narcose.

Bij de liposculptuur (zelfde als liposuctie) zuigen we zo’n 500 tot 600 ml vet weg uit buik, benen,rug en/of flanken . In een gesloten systeem worden de goede vetcellen eruit gehaald en klaargemaakt om ingespoten te worden. Vervolgens brengen we de vetcellen in de borsten (het receptorgebied) via een klein prikgaatje. We zorgen ervoor dat de vetcellen goed verspreid worden, want elke vetcel moet naast een gezonde cel liggen om te kunnen ingroeien. Gemiddeld lukt dat met 60 procent van de ingebrachte vetcellen. Daardoor slinkt de ingebrachte hoeveelheid altijd nog iets. Dat zie ja na 4 maanden na de operatie. Het volume zal dan niet meer veranderen. Soms is het wel eens zo dat de patiënt alle vetcellen “opeet”, zodat er minder vet overblijft. Dan is het mogelijk een 2e lipofilling procedure uit te voeren.