onderoogleden

 

WAAROM EEN CORRECTIE VAN DE ONDEROOGLEDEN?

Uw ogen nemen een belangrijk deel in van uw gezicht. Onze gezichtsuitdrukking wordt grotendeels bepaald door onze ogen maar zeker ook door onze oogleden. Met het verouderingsproces verliest de huid en spier elasticiteit, waardoor de huid minder glad en stevig is. Het volume in het gezicht van een jong persoon verzakt, hetgeen rimpels, wallen, huidoverschot en een vermoeid uiterlijk met zich mee brengt. Veelal kunnen wij, als plastisch chirurg dit verouderingseffect ter plaatse van de onderoogleden verbeteren met een onderooglidcorrectie. Het resultaat van deze ingreep is een jonge, gezonde en minder vermoeide uitstraling.

 

 

 

WIE KOMT IN AANMERKING VOOR EEN ONDEROOGLIDCORRECTIE?

Een cosmetische onderooglidcorrectie wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar, omdat de onderoogleden vaak geen functionele klachten veroorzaken.

 

WAT ZIJN DE MOGELIJKHEDEN?

Een onderooglidcorrectie wordt meestal uitgevoerd onder lokale verdoving met of zonder sedatie (roes), maar kan ook plaatsvinden onder algehele narcose. Er zijn twee manieren waarop de onderoogleden kunnen worden hersteld. Er kan sprake zijn van een operatie met een sneetje door de huid net onder de wimperrand of van een snee aan de binnenzijde van het slijmvlies van het oog. Welke ingreep het beste effect geeft voor uw persoonlijke situatie, bespreek ik met u tijdens het consult. 

Een onderooglid- en bovenooglidcorrectie kan met elkaar worden gecombineerd. De mogelijkheden en details van een gecombineerde ingreep komt tijdens het consult aan bod.