borstlifting

 

WAAROM EEN BORSTLIFT?

Wanneer de borsten na een zwangerschap, door sterke vermagering kleiner worden, kan het voorkomen dat de huid niet elastisch genoeg is om zich aan te passen aan het verminderde volume. De borsten zitten dan ‘te ruim in het vel’ en gaan hangen. Ook de leeftijd heeft invloed op het model van de borsten, na het dertigste levensjaar begint de huid immers te verslappen. Dit is een natuurlijk proces. Door operatief het huidoverschot weg te nemen en tegelijkertijd de borstklier weer in model te brengen, ontstaat weer een stevigere borst. Desgewenst kan deze ingreep worden gecombineerd met een borstvergroting, waarbij inwendige protheses in de borsten worden geplaatst.

 

 

WIE KOMT IN AANMERKING VOOR EEN BEHANDELING?

Allereerst moet u volgroeid zijn. Als de borsten erg verslapt zijn en u bent tevreden over het volume, kan een borstlifting een goede oplossing zijn. Indien u het volume te klein vindt, kan een borstvergroting met lift een optie voor u zijn. Samen overleggen we welke ingreep voor u het fraaiste resultaat kan opleveren. Daarnaast is het voor uw eigen gezondheid en het beperken van de risico’s belangrijk dat u ten minste 6 weken voor en 4 weken na de ingreep niet rookt en dat de verhouding van uw lichaamslengte en -gewicht (BMI) niet boven de 30 is.

 

WAT ZIJN DE MOGELIJKHEDEN?

Bij een borstlifting wordt het overschot aan huid verwijderd en het klierweefsel aangepast. Hierdoor verandert de cupmaat niet (behalve wanneer tevens protheses worden ingebracht), omdat alleen huid wordt weggehaald. Wanneer er een bestaand verschil in grootte tussen de linker- en rechterborst bestaat, kan dit eventueel meteen worden gecorrigeerd: van de grootste borst wordt dan, behalve huid, ook een stukje borstweefsel weggehaald. Bij een borstlifting wordt geen correctie verricht van het overtollig weefsel dat bij sommige vrouwen van de oksel doorloopt naar de rug.