Aanvullende behandeling voor Vaginale Droogheid

Gepubliceerd op 25 augustus 2023 om 17:02

Door gebruik van hyaluron zuur is er een effectieve behandeling van vaginale droogheid mogelijk. Desirial is een nieuw product op de markt dat zeer goede resultaten geeft.

Een behandeling met Desirial
Een behandeling met Desirial kan poliklinisch onder plaatselijke verdoving. De duur van de procedure is 15 minuten en daarna kan u uw dagelijkse activiteiten doen. Belangrijk is 5 dagen niet naar de sauna te gaan , niet te zwemmen en geen intimiteit.

Resultaat
Door het inbrengen van Desirial zal het slijmvlies soepeler worden. Het effect is na 3 maanden te voelen. De eerste weken voelt u een verdikking maar deze verdwijnt in de loop van de weken. Na 6 maanden is de eind situatie bereikt en bemerkt u het effect van de invloed op het vochtiger zijn van het slijmvlies. U zou na deze 6 maanden de desirial behandeling kunnen herhalen.

Deze behandeling is aan de buitenkant van de vagina. Voor in de diepte van de vagina (van binnen) is het belangrijk deze te combineren met de CO2 laser behandeling.

Dit is een korte poliklinische behandeling met spray lokale verdoving die direct opgenomen wordt door het slijmvlies van de vagina. Daarna breng ik de laser in naar de diepte en na 3 minuten is de laser behandeling gedaan. U mag dan 5 dagen bijvoorbeeld geen sauna, niet zwemmen en geen intimiteit hebben.

De behandeling van de CO2 laser is vervolgens 3x om de 6 weken. Het advies daarna is een jaarlijkse  herhaling om het slijmvlies jong te houden.

 

 

Een behandeling met Desirial Plus:

Bij forst gewichtsverlies kan het zijn dat de kussentjes in de grote schaamlippen afnemen in volume. Hierdoor gaat de vagina open staan en dat kan resulteren in schimmelinfecties en vaginale droogheid.

Een behandeling met Desirial Plus gaat onder plaatselijke verdoving. Twee kleine verdovinkjes en daarna het plaatsen van de filler Desirial Plus. De procedure duurt 20 minuten en daarna zou ik de dag zelf niet gaan sporten, niet naar een sauna gaan en ook zwemmen zeker 5 dagen uitstellen. Daarna kan u uw activiteiten weer als normaal hervatten.
Aanvankelijk voelt het dik opgezwollen en dat neemt na 1 week af.

Na 3 maanden ziet u het resultaat en na 6 maanden kunt u de behandeling eventueel herhalen.