Er weer fris en jonger uitzien na een onderooglidcorrectie

Gepubliceerd op 4 mei 2020 om 14:45

Vragen mensen aan u of u moe bent of dat u niet goed geslapen hebt vanwege donkere kringen of dikke kussentjes ( wallen)  met diepe randen onder uw ogen ? Of storen de onderoogleden u ? Dan komt u in aanmerking voor een onderooglidcorrectie. 

 

Een onderooglidcorrectie is een operatie onder plaatselijke verdoving of een combinatie van een roesje met plaatselijke verdoving waarbij we een sneetje maken onder de wimperrand bij uw onderoogleden. Deze loopt door tot ongeveer 1 cm buiten de bovenste ooghoek. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid huidoverschot. Verder behandelen wij het vet, de spier rond het oog en het kraakbeen waarbij we het onderooglid weer strakker maken, wat een jongere blik geeft.

Is er sprake van geen huidteveel maar “vet”wallen dan kan de behandeling plaats vinden van uit de binnenzijde van uw ooglid waarbij we enkel het vet weghalen.

Het is belangrijk dat een deskundige arts, in dit geval een plastisch chirurg u opereert. Er mag niet teveel huid verwijderd worden anders ligt uw onderooglid niet meer goed aan. U krijgt dan geïrriteerde en rood doorlopen ogen waarvoor u lange tijd oogdruppels en oogzalf moet gebruiken.

Belangrijk is na de operatie gedurende 2 dagen goed te koelen en de eerste week niet te bukken. De oogdruppels en oogzalf moet u de eerste week na de operatie goed gebruiken. 

1 week na de ingreep worden de hechtingen verwijderd en in de 2e week na de operatie kan u uw werkzaamheden weer oppakken en weer rustig opbouwen. Het kan zijn dat er zich nog wat zwelling ontwikkeld in de loop van de dag, dit is normaal en persoonsafhankelijk.

Bij een onderooglidcorrectie hebt u ongeveer 6 weken nodig voordat het vocht volledig verdwenen is. 

Als eindresultaat krijgt u weer een frisse, jonge blik.